Trots op

Section icon

Hart voor huisartsenzorg

Met hart en ziel werkten we aan de zorgprogramma’s. Die zijn nu up-to-date en voor de huisartsenpraktijk een leidraad bij het leveren van chronische zorg met ketenpartners.

Service voorop

We zijn graag dienstbaar aan praktijken die de zorg willen optimaliseren. Bijvoorbeeld door vragen die bij ons binnenkomen zorgvuldig te beantwoorden.

Breed scholingsaanbod

Wij zijn trots op ons brede scholingsaanbod. Zo verzorgden we de scholing ‘voetzorg’ in samenwerking met podotherapeuten. De scholing was drukbezocht en succesvol.

Werken aan samenwerking

We maken ons sterk voor verbetering van de samenwerking tussen de eerstelijns zorgverleners en tussen eerste en tweede lijn, onder meer door middel van casuïstiek scholingen. Ons uiteindelijke doel: kwaliteitsverbetering van de zorg voor de chronisch zieke patiënt.

Ambities voor 2018

  • We willen in 2018 de praktijk- en spiegelinformatie verbeteren om meer inzicht te krijgen en voor kwaliteitsverbetering.
  • Daarnaast gaan we aan de slag om de samenwerking met de tweede lijn te bevorderen.
  • Een ander speerpunt is de diagnostiek van patiënten in de ketens Astma / COPD op een hoger plan te brengen.
  • We gaan in 2018 verder met zorg op maat voor de patiënt bevorderen, onder meer door scholing, coaching en het aanbieden van tools, zoals de placemat.
  • Verder willen we meer inzetten op het verlichten van de administratieve last door bijvoorbeeld het versturen van de contracten naar de huisartsenpraktijken te vereenvoudigen en te digitaliseren.

Inge Nammensma,

coördinator Relatiebeheer

'De zorg voor de patiënt staat voorop!'

Inge Nammensma,

coördinator Relatiebeheer

‘Samen met twee praktijkbezoekers vorm ik het team Relatiebeheer binnen Ketenzorg Friesland. Het is een uitdaging om mee te mogen denken in het proces van Ketenzorg. Ik houd daarbij ons doel voor ogen: de totale zorg van een individuele patiënt zo effectief en efficiënt mogelijk laten verlopen.’

Section icon

31

scholingen georganiseerd voor Ketenzorg door Doktersacademie

Section icon

250

deelnemers aan het CVRM-symposium

Section icon

4

zorgprogramma’s zijn doorontwikkeld

Section icon

148

aangesloten huisartsen praktijken

Section icon

20500

patiënten aangesloten bij de keten DM2

Section icon

27271

patiënten aangesloten bij de keten CVRM

Section icon

2920

patiënten aangesloten bij de keten Astma

Section icon

2519

patiënten aangesloten bij de keten COPD

Section icon

15

miljoen omzet behaald