Banner

Highlights

Praktijkmanagement in 2018

Het was een dynamisch jaar voor praktijkmanagement. Er zijn 2 nieuwe HAS-en (huisartsen samenwerkingsverbanden) gestart in 2018: Harlingen en Súd-west Fryslân. Op het hoogtepunt zette Doktersdiensten voor 22 HAS-en een praktijkmanager in, voor meer dan 90 praktijken in Friesland. Er zijn 6 nieuwe praktijkmanagers gestart en 4 vertrokken in 2018. Gedurende het jaar werd duidelijk dat de prestatie Praktijkmanagement door zorgverzekeraar De Friesland gewijzigd zou worden. Deze wijziging had grote impact op de continuïteit en de haalbaarheid van de dienstverlening van Doktersdiensten. Met huisartsen, praktijkmanagers en met de zorgverzekeraar zijn gesprekken gevoerd. Gelukkig konden we eind van het jaar concluderen dat Doktersdiensten het werkgeverschap van praktijkmanagement kan voortzetten.

Campagne 11huisartsen.frl in het kort

Aanleiding: in opdracht van de provincie Fryslân en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) is een campagne gestart gericht op het terugdringen van het tekort aan huisartsen in Friesland. Doktersdiensten Friesland ondersteunt hierbij. Doel: huisartsen enthousiast te maken om in Friesland te gaan werken. Resultaten: website, social media campagne, campagnemateriaal, stands op beurzen en congressen. In 2018 plaatsten we veel vacatures van stoppende huisartsen op de site en vonden we bijna 15 geïnteresseerde huisartsen die (op termijn) geïnteresseerd zijn om in Friesland te werken.

Terugblik

Gebruikmaken van de kennis en kunde

Avatar
Janet Gietema

Huisarts bij huisartsenpraktijk Gietema en Van Kapel:

‘Wij wilden gebruikmaken van de kennis en kunde die in het netwerk beschikbaar is om hier samenwerkingen op te starten in Súdwest-Fryslân. De praktijkmanagers hebben ons daar goed in gefaciliteerd.’

Banner

Toekomst

Administratie, management en personeelszaken. Huisarts zijn is meer dan een dagelijks spreekuur en visites rijden. Bovendien kampt Friesland met een tekort aan huisartsen. De praktijkmanagers van Doktersdiensten ondersteunen de huisarts, zodat die zich kan focussen op de zorg voor patiënten.
Met de campagne 11huisartsen.frl, een initiatief van de Friese Huisartsenvereniging (FHV) en de Provincie Fryslân, enthousiasmeren we huisartsen om in Friesland te komen werken. Ook biedt het platform 11huisartsen.frl hulp aan huisartsen om zich makkelijk in Friesland te vestigen.

Cijfers

Icon

Praktijkmanagers

20

Icon

Huisartsenpraktijke waar praktijkmanagers werken

80

Icon

HAS-en

21

Icon

Huisartsen die een praktijk willen overnemen

15

Icon

Praktijken die een huisarts zoeken

21