Banner

Highlights

Verbetering bezetting TriageCenter

Als gevolg van het tekort aan geschoold medisch personeel heeft de Dokterswacht al enige tijd vacatures openstaan voor het TriageCenter. Om nieuwe collega’s te interesseren startte Dokterswacht een wervingscampagne voor triagisten. Door middel van advertenties in de Friese weekbladen, op de websites van Dokterswacht en Dokterszorg en ook via social media, promoten we de uitdagende baan van triagist.

Spoedeisende Medische Dienst Leeuwarden

In de zomer van 2018 hebben de bestuurders van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), Dokterswacht Friesland en GGZ Friesland een intentie uitgesproken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij, ondanks het aanhoudende tekort aan medisch personeel, de dienstverlening voor mensen die acute medische zorg nodig hebben blijven verbeteren.

Patiënt in de zomer van 2018:

In de zomer van 2018 ben ik door snel handelen van een triagemedewerker aan een hartaanval ontkomen. Ik belde met drukklachten op mijn borst met uitstraling naar beide armen en kaak. Aan hartproblemen had ik zelf niet gedacht. Er werd meteen een ambulance gebeld. Diezelfde avond ben ik nog gedotterd. Dank u wel voor het snelle en adequate handelen.

Banner

Toekomst

Dokterswacht is een essentiële schakel in de eerstelijns gezondheidszorg in Friesland. Het verlenen van spoedeisende huisartsenzorg tijdens avond, nacht, weekend en feestdag gebeurt vanuit vijf huisartsenposten en een centraal TriageCenter in Heerenveen.

Dat doen we samen met alle Friese huisartsen (excl. Waddeneilanden), huisartschauffeurs, professionele medewerkers op de huisartsenposten en op het TriageCenter.

Cijfers

Icon

Aantal telefonische consulten

57.000

Icon

Oproepen op een gemiddelde zaterdag: de dag waarop het vaakst wordt gebeld

820

Icon

Oproepen gemiddeld per week op het TriageCenter

2.780

Icon

Percentage hulpvragen met hoge urgentie (U0-U1-U2)

25%

Icon

Hulpvragen over kinderen en jongeren (<21 jaar)

41.223

Icon

Hulpvragen van 80-plussers

20.006

Icon

Aantal consulten op de huisartsenposten

79.000

Icon

Aantal visites van een huisarts bij de patiënt

17.000