Banner

Highlights

DM2-symposium

Zo’n 200 Friese zorgverleners hebben op 23 januari 2018 het Friese symposium over diabeteszorg bijgewoond. Onder het motto ‘Door dik en dun voor goede diabeteszorg’ kregen huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, specialisten, diëtisten en fysiotherapeuten in de Lawei in Drachten de nieuwste ontwikkelingen in de diabeteszorg gepresenteerd.

Doorontwikkeling handboeken

Aan de hand van actuele NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) standaarden en richtlijnen worden in nauwe samenwerking met de expertteams de zorgprogramma’s DM2 (suikerziekte), COPD (chronische longaandoening), CVRM (hart- en vaatziekten) en Astma onderhouden.

Terugblik

In onze zorgprogramma’s staat de persoonsgerichte zorg voor de chronisch zieke patiënt centraal.

Avatar
Mariëlle

Diabetesverpleegkundige MCL en medewerker in het kwaliteitsteam bij Ketenzorg Friesland:

In onze zorgprogramma’s staat de persoonsgerichte zorg voor de chronisch zieke patiënt centraal. Het zorgprogramma geeft de patiënt en de zorgverlener een handvat voor het leveren van goede kwaliteit van zorg. Er is aandacht voor de patiënt als persoon, de kwaliteit van leven en het zelfmanagement. Daarnaast hebben we o.a. placemats ontwikkeld waarmee de patiënt kan aangeven welke onderwerpen hij/zij graag met de praktijkondersteuner wil bespreken. De beste zorg voor iedere patiënt op maat, dat is wat we willen bereiken!

Banner

Toekomst

Ketenzorg maakt zich sterk voor de kwaliteit van zorg voor chronisch zieken in Friesland. Dat doen we voor de huisartsenpraktijk samen met diverse ketenpartners als diëtisten, fysiotherapeuten, diabetesverpleegkundigen en specialisten. We werken met speciale zorgprogramma’s: DM2 (suikerziekte), COPD (chronische longaandoening), CVRM (hart- en vaatziekten) en Astma. Daarbij kijken we goed waaraan patiënten behoefte hebben.
Belangrijk is: (chronische) zorg toegankelijk, transparant en betaalbaar houden.

Cijfers

Icon

Totaal: Patiënten in keten

55.686

Icon

CVRM: Patiënten in keten

30.587

  • Aangesloten praktijken128
Icon

DM2: Patiënten in keten

21.071

  • Aangesloten praktijken144
Icon

Astma: Patiënten in keten

3.366

  • Aangesloten praktijken67
Icon

COPD: Patiënten in keten

2.569

  • Aangesloten praktijken111
Icon

Totaal: Aangesloten praktijken

146

Icon

Totaal: Medewerkers (18)

992 fte

Icon

Totaal: Omzet

€ 15.615.063