Banner

Highlights

Nieuwe website

In september 2019 is de nieuwe website van Doktersacademie gelanceerd. De website geeft een actueel overzicht van de scholingen en deelnemers kunnen zich via de website aanmelden. Het administratieve proces van aanmelding, registratie en facturatie verloopt nu volledig binnen de administratie van Dokterszorg. Er zijn veel minder handelingen nodig, waardoor er meer tijd is voor het ondersteunen en ontwikkelen van scholingen.

Nieuwe scholingen

Doktersacademie startte in 2019 de nieuwe opleiding Spreekuurondersteuner Huisartsenzorg (SOH) waarin doktersassistenten en praktijkondersteuners leren een aantal klachten in de huisartsenpraktijk of op de huisartsenpost zelfstandig af te handelen. Voor vijftien veelvoorkomende klachten zijn protocollen ontwikkeld. Doktersacademie heeft ook voor het eerst de basisopleiding echografie georganiseerd. Beide scholingen zijn zeer goed ontvangen.

Korte terugblik

Eind 2018 is onder leiding van de huidige manager Doktersacademie de verander- en verbeterslag voor de afdeling afgerond. Doktersacademie heeft het hele jaar kunnen draaien volgens de nieuw ingerichte processen en met een nieuwe personeelsbezetting. 2019 voelde daardoor voor de Doktersacademie als een nieuwe start.

Banner

Toekomst

De filosofie achter Doktersacademie is aangevuld met de visie dat betere samenwerking gestimuleerd wordt doordat mensen elkaar ontmoeten. Scholing en cursussen zijn daarvoor een goed instrument. Doktersacademie wil haar aanbod daarom verbreden met het creëren van multidisciplinaire ontmoetingen van zorgverleners die in de dagelijkse praktijk veel met elkaar samenwerken.

Cijfers

Icon

Aantal scholingen

187

Icon

Aantal inschrijvingen/deelnemers

2.970

Icon

Gemiddeld cijfer waardering scholingen

8

Aantal scholingen

Image Info