Banner

Highlights

Van fysieke naar online scholingen

Door de coronapandemie kwam de doorontwikkeling van online scholingen en webinars in een stroomversnelling. Doktersacademie zette in korte tijd alle scholingen om naar een online variant. Daarnaast voegde Doktersacademie nog eens elf e-learnings toe aan het programma. Een laagdrempelige manier om waar en wanneer je maar wilt praktijkgerichte en geaccrediteerde kennis op te doen. En hoewel deelnemers aangeven dat ze klassikale bijeenkomsten missen, blijkt online scholing een goed alternatief in deze tijd.

ABCDE-scholing

In 2020 organiseerde Doktersacademie de eerste geaccrediteerde scholing over de ABCDE-systematiek in medische spoedsituaties. De ABCDE-methode helpt om bij spoedgevallen systematisch eerst de primaire, levensbedreigende letsels en stoornissen vast te stellen, onder het mom ‘treat first what kills first’. In twee dagen leren huisartsen de systematiek toepassen in uiteenlopende simulatiescenario’s zodat ze er vertrouwd mee raken. Ze oefenen ook met verschillende vaardigheden die huisartsen in acute situaties moeten beheersen, zoals reanimeren, gebruik van een AED en overdragen volgens de SBAR-methode.

Terugblik

Ik volg zowel webinars als klassikale scholingen bij de Doktersacademie. Ze hebben allebei hun voordelen.

Avatar
Reinskje Spanninga

Doktersassistente Huisartsenpraktijk Jouster Huisartsen/Triagist Dokterswacht

Ik volg zowel webinars als klassikale scholingen bij de Doktersacademie. Ze hebben allebei hun voordelen. Online een scholing volgen, scheelt je veel reistijd. Je kunt gemakkelijk inloggen en wijzer worden aan je keukentafel. Bij een klassikale scholing is de interactie met de spreker en de andere deelnemers een stuk eenvoudiger. Je vult elkaar aan en gaat makkelijk met elkaar in gesprek. Bij een webinar ervaren deelnemers toch een drempel om op elkaar te reageren. Het hangt echt van het onderwerp af, welke vorm het beste is: online of toch in de klas.

Banner

Toekomst

Klassikale, online of hybride scholingen

Doktersacademie deed in 2020 veel ervaring op met online scholingen. Die ervaring vormt een goede basis voor de toekomst van Doktersacademie. Vanaf 2021 willen we niet alleen klassikale en online bijeenkomsten aanbieden, maar ook hybride scholingsvormen. In deze zogenaamde Digi-Klas hebben cursisten de keuze: de scholing volgen ‘in de klas’ of als webinar. Om dat mogelijk te maken krijgt Doktersacademie een professionele studio met goed beeld en geluid én opnamemogelijkheden.

Cijfers

Icon

Aantal klassikale scholingen

77

Icon

Aantal digitale scholingen

57

Icon

Aantal deelnemers

2107

Icon

Gemiddelde beoordeling scholingen

Goed

Aantal scholingen

Image Info