Banner

Highlights

Transitiemanagement in combinatie met 11huisartsen

Er komt veel kijken bij de overname van een bestaande of de start van een nieuwe praktijk. Voor zowel stoppende als startende huisartsen bieden de transitiemanagers van Doktersdiensten Friesland hulp. Zij adviseren en ondersteunen de huisarts bij alles wat bij een overname komt kijken.

Toekomstbestendige huisartsenzorg in Friesland

Ook in 2021 konden huisartspraktijken zich inschrijven voor een van de modules die mogelijk werd gemaakt met geld uit het Hoofdlijnenakkoord (HLA). Maar liefst 86% van de Friese huisartsenpraktijken heeft dit gedaan. Doktersdiensten kreeg de meeste aanmeldingen voor het keuzethema ‘Zorg op afstand’. Maar liefst 60 huisartsenpraktijken kozen voor deze module.

Terugblik

De grote kracht van het kwaliteitsnetwerk voor praktijkmanagers is dat we goed met elkaar blijven communiceren, zelfs in coronatijd.

Avatar
Lotus Evenhuis

Coördinator kwaliteitsnetwerken

Het kwaliteitsnetwerk van praktijkmanagers in Friesland is een groot succes. Met dat voorbeeld startte het nieuwe kwaliteitsnetwerk voor POH´s GGZ in september in samenspraak met GGZ Friesland. Het kwaliteitsnetwerk staat open voor alle POH’s GGZ uit heel Friesland. We organiseren ontmoetingen en scholingen om met elkaar en van elkaar te leren. Naast het communicatieplatform in HA-web, de provinciale bijeenkomsten en intervisie krijgt scholing vanuit Doktersacademie een belangrijke rol.

De grote kracht van het kwaliteitsnetwerk voor praktijkmanagers is dat we goed met elkaar blijven communiceren, zelfs in coronatijd. Zowel de online als fysieke bijeenkomsten waren drukbezocht en dat we elkaar blijven vinden ondanks de grote werkdruk en andere uitdagingen is iets om trots op te zijn.

Banner

Blik op de toekomst: op weg naar een regio-organisatie

Ketenzorg en Doktersdiensten werken steeds intensiever samen. Dit resulteert in verschillende vormen van langdurige of kortstondige ondersteuning (bijvoorbeeld door project- of praktijkmanagement) voor de huisartspraktijken. De verdere regionalisering in de vorm van regiocommissies en één ketenzorgorganisatie voor Friesland biedt voor Doktersdiensten kansen om deze verder te ondersteunen. In 2022 werken we aan de praktische invulling van deze ondersteuning.

Cijfers in 2021

Icon

Aantal praktijkmanagers

21

Icon

Aantal huisartspraktijken met een praktijkmanager

71

Icon

Aantal praktijken voor overname bekend bij 11 huisartsen

16

Icon

Aantal vervulde vacatures in 2021

11

Icon

Aantal huisartsen op zoek naar duopartner

4